Ασανσέρ στο Δημόσιο: Μισθοί με βάση την απόδοση και την αξιολόγηση!

Βόμβα-Στουρνάρα με έγγραφο στη Βουλή

Ασανσέρ στο Δημόσιο: Μισθοί με βάση την απόδοση και την αξιολόγηση!
Φωτιές άναψε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας ανοικτά και εγγράφως για σύνδεση του μισθού στο Δημόσιο με την απόδοση και την αξιολόγηση!

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση των ανεξαρτήτων βουλευτών Γιάννη Κουράκου και Νίκου Νικολόπουλου, για το αν καταβάλλεται μπόνους στον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, προτείνει να αμείβονται βάσει της απόδοσής τους οι δημόσιοι λειτουργοί.

«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Αν και αυτό δεν αποτελεί επίσημη κυβερνητική απόφαση, η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα θεωρείται κάθε άλλο παρά τυχαία και είναι προάγγελος των αλλαγών που έρχονται και των νέων δεδομένων που θα ισχύσουν στο Δημόσιο.

Ανοίγει η κερκόπορτα για απολύσεις και λουκέτα;

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου 2015, η αξιολόγηση των υπαλλήλων γίνεται μόνιμο και όχι έκτακτο μέτρο.

Με βάση το νέο σύστημα, άριστη βαθμολογία (9 ή 10) θα μπορεί να έχει έως το 25% των υπαλλήλων, καλή βαθμολογία (7 ή 8) θα μπορεί να έχει έως το 60% των υπαλλήλων και, τέλος, χαμηλή βαθμολογία (1 έως 6) θα έχει υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% των υπαλλήλων.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες από πλευράς υπαλλήλων καθώς βλέπουν απολύσεις και λουκέτα σε οργανισμούς με «όχημα» την χαμηλή βαθμολογία από την αξιολόγηση.

Όσον αφορά, εξάλλου, το μισθό του κ. Θεοχάρη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ ( οι αποδοχές του από βασικό μισθό, επίδομα θέσης και έξοδα παράστασης) δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top