Τσίπρας: Ξεκάθαρο το δίλημμα της κάλπης - Ναι ή όχι στη λιτότητα

Ομιλία στη Μπολόνια

Τσίπρας: Ξεκάθαρο το δίλημμα της κάλπης - Ναι ή όχι στη λιτότητα

​Για μήνυμα αλλαγής που έστειλε στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Ελλάδα με τα αποτελέσματα στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στην πρωτεύουσα έκανε λόγο από την Μπολόνια ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας ότι το ίδιο μήνυμα θα σταλεί και στις ευρωεκλογές.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε την «Άλλη Ευρώπη». Τη δυναμώνουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Για να δυναμώσει η Ιταλία το μήνυμα της ελπίδας και της αλλαγής και να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Μήνυμα ελπίδας, που πρώτη το έστειλε η Ελλάδα στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στη πρωτεύουσα. Μήνυμα αλλαγής που θα στείλει η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές. Και θα είναι ισχυρό και ηχηρό. Μήνυμα αξιοπρέπειας και συλλογικής αυτοπεποίθησης, για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης που υποφέρουν από τα προγράμματα λιτότητας.

Γιατί σε όλη την Ευρώπη η Αριστερά ενώνει τους λαούς που οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις διαιρούν. Ενώνει όλους τους πολίτες που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειές της λιτότητας, που βιώνουν την ανεργία, την κοινωνική κρίση και την φτώχεια. Ενώνει τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Τσίπρας στους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφωθούν μετά τις ευρωεκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα καθορίσει τη ζωή μας για πολλά χρόνια».
«Εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «Τις τελευταίες μέρες πληροφορούμαστε από τον ευρωπαϊκό Τύπο αλλά και από το βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις Κάννες το 2011. Εκεί όπου συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ για να αντικαταστήσουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες τραπεζίτες, πιστούς στη λιτότητα.

Και, ενώ την περασμένη Πέμπτη στο debate που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του, εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου. Και σας ρωτάω, όλες και όλους: Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε; Αυτήν την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς θα εγκρίνουμε με την ψήφο μας στην κάλπη της Κυριακής;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top