Γλέζος: Στα 92 μου είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Οι λόγοι για τους οποίους βάζει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή

​Τους προφανείς και προσωπικούς λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να πει το «ΝΑΙ» στον Αλέξη Τσίπρα και να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή εξήγησε με δήλωση του ο Μ. Γλέζος.

«Η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» είναι όπως τονίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς η βασική του προτεραιότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Γλέζου:

«Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω.

Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους.

Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top