Κεφαλογιάννη: Να γίνει η Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο Τουρισμού

«Η πρωτεύουσα είναι ο καθρέφτης της χώρας»

«Η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Αθήνας ως βασικού μοχλού προβολής και ανάπτυξης του ελληνικού Τουρισμού και υπογράμμισε ότι στόχος όλων είναι «να γίνει η Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο Τουρισμού με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών». Μάλιστα, τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται πολλοί, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιας σημασίας έργο που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα, με την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και του περιβαλλοντικού πάρκου.

Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. «Αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στο χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα, να γίνει και πάλι, πόλη θετικών ειδήσεων», τόνισε και πρόσθεσε ότι «την επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις αλλά χαμηλούς τόνους και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Καταλήγοντας, η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επιτυχημένη πορεία που ακολουθήσαμε το 2013. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη, θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας, η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε συνεργασία με τον European Tour Operators Association, και συμμετείχαν σε αυτή εκπρόσωποι διεθνών ταξιδιωτικών Οργανισμών, διοργανωτές συνεδρίων, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top