Δωρεάν πρόσβαση σε wi-fi από τον Νοέμβριο του 2014!

Σε 302 Δήμους και σε 4.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα

Δωρεάν πρόσβαση σε wi-fi από τον Νοέμβριο του 2014!

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία μέσω ασύρματης σύνδεσης (wi-fi) θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, σε υλοποίηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα, της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το Νοέμβριο του 2013, για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο από τότε.

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθ��ται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων που αναπτύσσει δικό του σύστημα ασύρματης πρόσβασης, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top