Παπανδρέου: Άτολμη η ΕΕ όσον αφορά τους φορολογικούς παραδείσους

Σωστή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν με τρίτες χώρες

«Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ��οσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν με τρίτες χώρες, μεταξύ αυτών και με φορολογικούς παραδείσους, για τις καταθέσεις σε αυτούς και τη φορολόγησή τους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η απόφαση αυτή είναι «άτολμη» και μόλις η δεύτερη, από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με εκείνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα.

«Η ΕΕ υπό τις κρατούσες ισορροπίες δυνάμεων, δεν επιδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να κινηθεί με την ταχύτητα που απαιτείται στο ζήτημα αυτό, προκειμένου να εξισορροπηθούν αν μη τι άλλο, οι επιπτώσεις από την ένταση της λιτότητας με την οποία αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κρίση» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι «κάθε καθυστέρηση όχι μόνο δεν θέτει φραγμούς στη φοροδιαφυγή, αλλά στερεί πόρους από τις εθνικές οικονομίες, που θα μπορούσαν να διατεθούν στην παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την απασχόληση, ενώ αφήνει τους πολίτες έκθετους στο ενδεχόμενο λήψης και άλλων άδικων μέτρων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top