Σ.Κεδίκογλου: Δε θα υπογράψουμε άλλο μνημόνιο. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

«Η ελληνική οικονομία ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών»

Σ.Κεδίκογλου: Δε θα υπογράψουμε άλλο μνημόνιο. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διαβεβαιώνοντας πως τα κριτήρια για τους δικαιούχους της ενίσχυσης από το πλεόνασμα θα προσδιορισθούν επακριβώς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε πως θα ωφεληθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ένα εκατομμύριο πολίτες και πρόσθεσε: «Έχει και μία προφανή σκοπιμότητα, πέραν του ότι πρόκειται για ομάδες που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης, εκεί έχεις και τον μεγαλύτερο δείκτη διάχυσης, δηλαδή τα ποσά που θα διατεθούν σε αυτές τις κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα τα διαθέσουν όλα στην αγορά πάλι και θα ανακυκλωθούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς που είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που βγήκε στις αγορές από το 2009.

«Δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο (σ.σ. η χώρα), όπως δεν χρειάστηκαν νέα μέτρα, όπως δεν υπήρξε δημοσιονομικό κενό για το 2014, όπως δεν ίσχυσε τίποτε από όσα καταστροφολογικά υποστήριζε η αντιπολίτευση», συνέχισε ο κ.Κεδίκογλου και πρόσθεσε « μέτρα δεν χρειάζεται να πάρου��ε, αφού υπάρχει ένα τέτοιο πλεόνασμα που βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».

Ερωτώμενος για τον τρόπο που θα ψηφιστούν τα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή πώς θα δρομολογηθούν και σε ποια χρονικά περιθώρια οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Το βέβαιο είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης», είπε και διαβεβαίωσε πως στο τέλος της διαδρομής «δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιδείξουν το αντίστοιχο υψηλότατο αίσθημα ευθύνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top