Φάκελος ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα o Καρχιμάκης

Τι είπε ο πρώην υπουργός στην απολογία του

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, Δημ. Φούκα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ.Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά με ημερομηνία 11.04.2013 υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικη��ή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα "αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής", των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας. Επίσης φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον ενώ εξέφρασε την πι��ρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του .

Αναφέρει επίσης:

-Ότι βρέθηκε κατηγορούμενος εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ΕΥΠ και η αναφορά στηρίζεται σε κίνητρα εξόφθαλμα και μονομερή με στόχο την ικανοποίηση των υπερασπιστικών αναγκών διωκόμενου συναδέλφου της υπαλλήλου που υπέβαλλε την αναφορά, στην ΕΥΠ. Μάλιστα αποδίδει τις συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος του, σε πολιτικά κίνητρα επικαλούμενος σχετικό απόσπασμα από την επίμαχη αναφορά στην οποία η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν "ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο κ��ι στην υπηρεσία".

-Χαρακτηρίζει ανύπαρκτο το περιστατικό που η καταγγέλλουσα περιγράφει, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση με συνδικαλιστές σε εστιατόριο του Κολωνακίου, φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός σε έναν από τους συνδικαλιστές "να του φέρει ένα από εκείνα τα ωραία χαρτιά". Αποδίδει δε την αναφορά στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ποινικό υπόβαθρο σε βάρος του".

-Για την κατηγορία , σύμφωνα με την οποία, βρέθηκαν στο γραφείο του απόρρητα έγραφα του ΥΠΕΘΑ, υποστηρίζει πως αυτά έφτασαν στο γραφείο του ανωνύμως σε φάκελο το 2007, και πως ο ίδιος από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταδείξει την αθωότητα του, καταλήγει:

"Ίσως με τις θέσεις που τολμηρά , αταλάντευτη και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα, να ενόχλησα και να κατέστησα αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν αποτόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου".

Για την προσωπικότητα του και την διαρκή μάχη που έδινε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων , κατάθεσαν υπέρ του, οι πρώην υπουργοί, Δημ. Ρέππας, Φιλ. Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κωστας Βαξεβάνης.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top