Χωρίς τουρσί και Σαρακοστιανά αλλά με πολλά μέτωπα ανοιχτά η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Νέα ραντεβού το απόγευμα της Κυριακής

Χωρίς τουρσί και Σαρακοστιανά αλλά με πολλά μέτωπα ανοιχτά η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

​Μπορεί στην Πάτρα, στην Ξάνθη και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας να γίνεται της κολάσεως, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών το κλίμα δεν έχει σερπαντίνες και κομφετί αλλά… πολλά μέτωπα που πρέπει να κλείσουν και να διευθετηθούν μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση των 8,6 ευρώ!

Στην νέα συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Κυριακής ο Γ.Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκτός από το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανοικτό παραμένει και το ζήτημα με το πρωτογενές πλεόνασμα του προηγούμενου έτους, καθώς η τρόικα δείχνει να περιμένει να οριστικοποιηθούν οι εισπράξεις του Φεβρουαρίου που υπολογίζονται στο 2013 ενώ φαίνεται να αμφισβητεί και τη διατηρησιμότητα του πλεονάσματος και για το 2014.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν επίσης το ύψος του δημοσιονομικού κενού, οι αλλαγές στην αγορά που προβλέπει η περιβόητη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο Δημόσιο, με το θέμα των απολύσεων να κυριαρχεί και τα εργασιακά.

Παράλληλα, συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, με την τρόικα να επιμένει ότι αυτό θα πρέπει να μη μοιραστεί ακόμη και να διατηρηθεί ως «μαξιλάρι» ασφαλείας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top