ΤΕΛΟΣ το φρέσκο γάλα! Έρχεται το γάλα ημέρας στα ράφια των super market

Τι αλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση και για τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα

«Γάλα ημέρας» θα ονομάζεται η νέα κατηγορία γάλακτος που θα βλέπουμε στα ράφια των super market και θ΄αντικαταστήσει το φρέσκο.

Δεν θα έχει διάρκεια ζωής πάνω από 2 ημέρες, και θα πρέπει να συλλέγεται και να συσκευάζεται μέσα σε 24 ώρες.

Σκοπός σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι να στηριχτούν οι μικρές τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και κυρίως να λυθεί ο γόρδιος δεσμός ανάμεσα σε Υπουργείο Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, καταργείται ο χαρακτηρισμός «φρέσκο» για το παστεριωμένο γάλα. Από εδώ και στο εξής, κάθε εταιρία θα ορίζει με ευθύνη της τη διάρκεια ζωής του γάλακτος, α��άλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι πιο εύκολο για τις ξένες εταιρίες να φέρουν γάλα στην κυβέρνηση, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και το γάλα θα γίνει πιο φτηνό για τον κόσμο.

Εκτός από τις νέες κατηγορίες γάλακτος, στα ράφια των super market θα μπουν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς αντενδείξεις, σύμφωνα με τα σενάρια της κυβέρνησης.

Ωστόσο οι Υπουργοί Υγείας και Ανάπτυξης, αποφάσισαν να συναντηθούν από κοινού με την τρόικα, για να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν οριστική απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top