Με αλλαγές για τους ανασφάλιστους πέρασε το «ΠΕΔΥ»

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα

Με αλλαγές για τους ανασφάλιστους πέρασε το «ΠΕΔΥ»

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επέφερε σειρά αλλαγών, με κυριότερη εκείνη της συμπερίληψης των ανασφάλιστων στους δικαιούχους πρόσβασης στο Δίκτυο, ενώ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, επισήμανε πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία (στερούμενοι το δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΕΔΥ), θα έχουν την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με το Δίκτυο.

Αυστηρή κριτική άσκησαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με βουλευτές να εστιάζουν τα «πυρά» τους στη ρυθμιστική ευχέρεια που παρέχεται στον υπουργό Υγείας από το νομοσχέδιο, αλλά και στο ότι όσοι γιατροί προτιμούν την αποχώρηση από το ΠΕΔΥ δεν αντικαθίστανται από νέους.

«Ο υπουργός Υγείας έχει το δικαίωμα να επανασυστήνει οργανικές θέσεις» απάντησε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «θα επανασυστήσουμε σε ακέραιο βαθμό τις θέσεις αυτές, αλλά εκεί που έχουμε τις ανάγκες μας και γι' αυτό το λόγο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτόματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top