Εύσημα από Σουλτς: Είναι σε καλό δρόμο η Ελλάδα

«Λάθος το να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές – Η τρόικα δεν είναι πάνω απ’ όλα»

Εύσημα από Σουλτς: Είναι σε καλό δρόμο η Ελλάδα
Εύσημα στην Ελλάδα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δίνει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, για πρώτη φορά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος μάλιστα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου ότι αυτό επετεύχθη επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της: «Αυτό είναι μόνο εν μέρει σωστό. Η Ελλάδα πέτυχε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων. Η κυβέρνηση προτιμά να προωθήσει μέρος των χρημάτων σε επενδύσεις, παρά να εξυπηρετήσει παλιά χρέη. Το κατανοώ αυτό».
Ο Σουλτς τονίζει πως είναι λάθος η νοοτροπία να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές και τονίζει με νόημα πως «δεν είναι πάνω απ’ όλα η τρόικα».
Τέλος, ο πρόεδρος της ευρωβουλής αρνείται ότι η Γερμανία λέει συχνά όχι στα αιτήματα των εταίρων της, όπως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν λέμε συχνά όχι. Από τα 700 δισεκατομμύρια των εγγυήσεων που προορίζονται για κράτη και τράπεζες, τα 400 προέρχονται από τη Γερμανία. Το γεγονός ότι οι Γερμανοί επιμένουν να γίνεται προσεκτική διαχείριση των χρημάτων, είναι εντελώς φυσιολογικό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top