Για «άδειασμα» Τσίπρα από Σταθάκη κάνει λόγο η ΝΔ

Προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη αλλά μόλις ��ατά 0,1%

Για “άδειασμα” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα από το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, βουλευτή, κ. Γ. Σταθάκη, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Αφορμή ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο ερώτημα αν μπορούν να επαναληφθούν και στην Ελλάδα φαινόμενα Αργεντινής ή Κύπρου, αν μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ:

«Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εκτιμώ, όμως, ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα είναι σκληρή, θα έχει διάρκεια, δε θα λυθεί σε ένα Eurogroup και δεν θα οδηγήσει ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη πλευρά, φαντάζομαι, σε ακραίες καταστάσεις σαν αυτές που υπονοείτε».

Η ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Σταθάκη για την κυνική του δήλωση ότι με ενδεχόμενη εφαρμογή των θέσεων του κ. Τσίπρα δεν αποκλείεται να ζήσουμε στην Ελλάδα φαινόμενα τύπου Αργεντινής ή Κύπρου.

Του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και για το άδειασμά του προς τον κ. Τσίπρα, με τη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει “επαχθές χρέος”, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει παντού. Θυμίζουμε, ο κ. Τσίπρας (Θεσσαλονίκη 13/9/2013) δήλωνε ότι «το χρέος είναι τεράστιο και επαχθές».

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε το θάρρος του κ. Σταθάκη να δηλώσει ευθαρσώς ότι η εφαρμογή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τον τόπο και ότι οι ανοησίες περί «επαχθούς» χρέους αποτελούν μια επικίνδυνη λαϊκίστικη προσέγγιση του κόμματός του.

Όμως, επειδή το μέλλον της πατρίδας δεν είναι «παιχνίδι», περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να μας διευκρινίσει αν ταυτίζεται με τις θέσεις του συνεργάτη του. Και αν ταυτίζεται, να μας ενημερώσει ευθέως για το τι ακριβώς θα συμβεί στην πατρίδα μας αν ποτέ εφαρμοζόταν η πολιτική του…».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top