Βουλευτές ΝΔ εναντίον Τσαυτάρη: Δημιουργείτε σοβαρά προβλήματα στους αγρότες!

Ερώτηση στη Βουλή για την τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών

«Με το νέο καθεστώς τήρησης εσόδων–εξόδων των αγροτών δημιουργούνται πολλά προβλήματα» αναφέρουν 32 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, που υπογράφουν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, το νέο καθεστώς δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αγρότες:
1) Το Τέλος Επιτηδεύματος δεν πρέπει να επιβληθεί στους αγρότες, διότι οι αγρότες δεν είναι έμποροι αλλά παραγωγοί αγροτικών προϊόντων.
2) Τα πρόστιμα της νέας εφαρμογής φορολόγησης των αγροτών, για τη μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή τη μη υποβολή παρακράτησης φόρου, είναι υπερβολικά υψηλά.
3) Ο προτεινόμενος συντελεστής 13% φορολόγησης των αγροτών είναι εξοντωτικός και σε μια διετία, η συντριπτική πλειοψηφία των αργήτων θα έχει καταρρεύσει οικονομικά.
4) Η προκαταβολή του 55% του φόρου, είναι αδύνατο να καταβληθεί από τον αγρότη, διότι δεν έχουν να πληρώσουν οι αγρότες, οι οποίοι είναι ακόμη απλήρωτοι.
5) Πολλοί αγρότες δεν έχουν τις γνώσεις και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το νέο καθεστώς.
Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν:
α) να ισχύσει το «κανονικό σύστημα φορολόγησης» των αγροτών που εφαρμόζεται σήμερα,
β) να φορολογηθεί ο αγρότης με συντελεστή φορολόγησης 5%-7%, επί των καθαρών κερδών
γ) κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τον αγρότη, διότι ο αγρότης δεν είναι έμπορος, αλλά είναι παραγωγός
δ) να υπάρξει αύξηση του ορίου τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από 10.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ
ε) να μπορούν να λάβουν τρίμηνη βίζα οι αλλοδαποί εργάτες γης, οι οποίοι σήμερα έρχονται ως τουρίστες και εργάζονται παράνομα μ�� αποτέλεσμα, να χάνει το κράτος έσοδα
στ) να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το εργόσημο των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να απασχοληθούν συστηματικά ως εργάτες γης.
ζ) να δοθεί λύση με τα μέλη της οικογένειας του αγρότη τα οποία ασχολούνται συστηματικά ως εργάτες γης.
η) να εξεταστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την υποχρέωση των συνταξιούχων του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων.
«Τι προτίθεστε να πράξετε με το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και τα προβλήματα και τις προτάσεις που καταθέτουμε;» καταλήγουν οι 32 βουλευτές της ΝΔ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top