Άναψε φωτιές στην Εκκλησία η "σάτιρα" του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου

Που ντύθηκε «Παπα Σούρας» και «κοινωνούσε» πολίτες στο Άργος Ορεστικό

Πρώτη ανάρτηση 19.34


Τις αντιδράσεις Mητροπολιτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η αμφίεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου σαν ιερέα με την επιγραφή «Παπα Σούρας), ο οποίος με το δισκοπότηρο ανά χείρας επιχειρούσε να… «κοινωνήσει» όσους συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό.

Σε δήλωση του ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ντρέπεται και λυπάται για όσους συμμετείχαν «σ’αυτόν τον εξευτελισμό», αφήνοντας όμως έτσι αιχμές και για την τοπική βουλευτή της ΝΔ που παρευρέθηκε στο καρναβάλι , ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και του γνωστού για τη δράση του εναντίον της Χρυσής Αυγ’ης Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος ανέφερε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ :

« Τά ὅρια τῆς ἐλευθεριότητας τά ὁρίζουν ὁ προσωπικός πολιτισμός τοῦ καθενός, ἡ αἴσθηση τοῦ σεβασμοῦ σέ ὅ,τι εἶναι ἱερό καί ὅσιο σέ μία κοινωνία, ἀκόμη καί ἡ διάκριση τῶν ἡμερῶν καί τῶν στιγμῶν μέσα στό χρόνο. Σέ αὐτά τά σημαντικά πράγματα ὁ κ. Βουλευτής περνάει τήν δική του «κρίση». Ἐάν αὐτά δέν τά καταλαβαίνει εἶναι ἀνόητος καί γι’αὐτό ἐπικίνδυνος. Ἐάν τά καταλαβαίνει εἶναι μοχθηρός ἀπέναντι στήν πίστη καί τήν καρδία τῶν χριστιανῶν τήν ὁποία συνειδητά ἐπεχείρησε νά πλήξει κρυπτόμενος πίσω ἀπό μία καρναβαλική ἐκδήλωση. Τόν συλλυποῦμαι βαθύτατα διά τόν πολιτισμό του!!!» .

Ο κ. Παύλος πρόσθεσε πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δέν ξέρω ἄν μέχρι τή στιγμή αὐτή ἄν ὑπάρχει ἀντίδραση ἀπό τόν ἀρχηγό τοῦ κόμματος εἰς τό ὁποῖον ἀνήκει. Ἄν ὄχι, διερωτῶμαι ἁπλῶς: Μέ τέτοια πρόσωπα θά ἐπιχειρήσει νά κυβερνήσει τόν τόπο;».

Δήλωση με την οποία επέκρινε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Την «σάτιρα» του κ. Διαμαντόπουλου καυτηρίασε επίσης η βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Αντωνίου (την οποία επιχείρησε να… «κ��ινωνήσει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), που ανέφερε: «Η ορθοδοξία, έχει αντέξει, στο πέρασμα των αιώνων, τις επιθέσεις από πολύ σκληρούς και σοβαρούς διώκτες. Ασφαλώς και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το καρναβάλι – Διαμαντόπουλο, που προσπάθησε να την ευτελίσει. Από την μεριά μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συλλυπηθώ θερμά για το ήθος και τον πολιτισμό του».

Από την πλευρά του, ο κ. Διαμαντόπουλος απαντώντας στους μητροπολίτες ανέφερε: «Εδώ και πολλές δεκαετίες από την δημιουργία του ελληνικού κράτους κάποιοι από τους ιεράρχες της εκκλησίας έχουν μπερδέψει τον Σταυρό της Ορθοδοξίας με τον σταυρό των εκλογών και ποίμνιο τους με το εκλογικό σώμα. Ο λαός προφανώς καλείτα�� κάθε φορά να επιλέξει τους πολιτικούς που θα τον κυβερνήσουν όχι καθ’ υπόδειξη κάποιου ιεράρχη, αλλά με βάση την πρόταση τους για την κοινωνία που θέλουν να δημιουργήσουν» .

Απαντώντας επίσης στη βουλευτή της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω facebook:

«Η Αντωνίου μου επιτίθεται για το καρναβάλι, ενώ όλος ο κόσμος στην Καστοριά έχει δει και έχει ακούσει επιτόπου δηλώσεις της, που επικροτούν την παρουσία μου σε ένα τοπικό έθιμο κάτι που δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι εκτός του Νομού, όπως ακριβώς είπε.Και πριν αλέκτωρ λαλήσει,μόλις είδε να μου επιτίθενται οι παράγοντες της εκκλησίας ,μυρίστηκε λεία,ως “πτωματοφάγο όρνεο”. Πραγματικά πιο “ασπόνδυλο” δεν γίνεται… Αυτοί μας κυβερνούν»…

Πάντως, την «σάτιρα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τόσο η κριτική επιτροπή βραβεύσεων Καρναβαλιού του Άργους Ορεστικού, όσο και ο ίδιος ο τοπικός Δήμος, που τη χαρακτήρισε «ανίερη».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top