Στη φυλακή ο Κάντας για τις μίζες: Παραδέχθηκε δωροδοκία σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα!

Έδωσε λογαριασμούς και ονόματα – Ξετυλίγουν το κουβάρι οι αρχές

Στη φυλακή ο Κάντας για τις μίζες: Παραδέχθηκε δωροδοκία σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας για την υπόθεση του λογαριασμού με τα 13,7 εκατ. δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και σχετίζεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. Κάντας, που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, έδωσε στη Δικαιοσύνη τους λογαριασμούς στους οποίους έμπαιναν οι μίζες που λάμβανε και -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- αυτό πιθανόν να οδηγήσει και σε άλλα ονόματα.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών ανέφερε 5-6 πρόσωπα εκπροσώπους εταιρειών που τον δωροδόκησαν σε 7 ή 8 εξοπλιστικά προγράμματα!

Συγκεκριμένα, μίλησε για υπέργηρο μεσάζοντα που τον δωροδόκησε πάνω από μία φορά. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχε γίνει προ ολίγων μηνών εισβολή των γερμανικών και ελληνικών αρχών στο γραφείο του στο Κολωνάκι, αφού φαίνεται ότι εκπροσωπεί εταιρεία που σκορπούσε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, ο κ. Κάντας έδωσε και το όνομα ενός νομικού που κινείται στο εξωτερικό και ο οποίος είχε ιδρύσει γι’ αυτόν 10 offshore εταιρείες πίσω από τις οποίες έκρυβε τον πακτωλό χρημάτων που διακίνησε.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και πρόκειται να συνεχίσει και την Πέμπτη. Ωστόσο για λόγους δικονομικούς, καθώς παρήλθε το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή, αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα η προφυλάκισή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top