Ποια εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός στον Άδωνι για τον ΕΟΠΥΥ;

Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου

​«Να μην απολυθεί κανένας γιατρός από τον ΕΟΠΥΥ».Αυτή την εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικου Συλλόγου.

Ο κ.Σαμαράς ζήτησε επίσης από τον υπουργό Υγείας να κάνει οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος της ένταξης των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

«Καλούμε τους γιατρούς σε διάλογο, αν είναι δυνατόν κι από σήμερα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να ξεκαθαρίσουμε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση και το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία και να είναι παρόντες στον διάλογο, τονίζοντας όμως πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί, αναμένοντας την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, σε νέα τους συνεδρίαση, θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις και μετά τις 19 Δεκεμβρίου .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top