Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί απειλή για τον λαό και τον τόπο

Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 24ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία-ασπίδα προστασίας των πολιτών από την κερδοσκοπική επίθεση στην πρώτη κατοικία, η οποία θα έχει δύο σκέλη: Την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών, τους οποίους χαρακτήρισε ως βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και την απαγόρευση απολύτως της άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης δανείων και αλληλόχρεών λογαριασμών προς τρίτους.

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ σημειώνοντας ότι: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει φτάσει σε τέλμα και αποτελεί απειλή για το λαό και τον τόπο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραδίδει στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία Ελλάδα σε αποσύνθεση και απόγνωση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα μνημόνια της χώρας», σχολίασε πως η παρούσα κατάσταση διαμορφώνει «το έδαφος της ερήμου πάνω στο οποίο θα αναγκαστεί να πορευτεί η επόμενη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο περίφημο success story υποστήριξε ότι προσκρούει στους πιο έγκυρους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, αλλά και του γραφείου Προϋπολογισμού της βουλής.

«Το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν προσφέρεται ως success story αλλά αντίθετα είναι το απόλυτο disaster story του μνημονίου (...). Δεν υπάρχει success story με διάρκεια μεγαλύτερη της μιας ημέρας που να μπορούν να διαφημίσουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα», είπε για αυτό και «γαντζώθηκαν» από το πρωτογενές πλεόνασμα ως σανίδα σωτηρίας.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που αρχίζει να συζητείται το βράδυ της Δευτέρας στη βουλή υποστήριξε ότι θα είναι για λίγο και με «ουρά» αφού σύντομα θα αναθεωρηθεί και πάει “αγκαζέ” με το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα 2014-2017. Ο κ.Τσιίπρας προέβλεψε πως θα έρθουν νέα μέτρα από τον φόρο ακινήτων και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ως την απελευθέρωση των απολύσεων και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, όπως είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες του εθνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας, για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Επανέλαβε τα περί νομοθέτησης της νέας σεισάχθειας επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα πρότερα επίπεδα και των εργασιακών σχέσεων στο προ μνημονίου καθεστώς.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος εκλογών και δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, ζήτησε όμως ευρύτερη στήριξη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top