«Πόλεμος» Αρβανιτόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ για τον Πελεγρίνη

Αποπομπή του υπουργού ζητά η Κουμουνδούρου. Τι απαντά ο ίδιος

«Πόλεμος» Αρβανιτόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ για τον Πελεγρίνη

πρώτη ανάρτηση: 02-12-2013, 22:27

Για επίδειξη αυταρχισμού και αφερεγγυότητας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Παιδειάς και ζητά την αποπομπή του, με αφορμή την παραπομπή του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Απαντώντας, ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και εσπευσμένη παροχή προστασίας στον πρύτανη.

«Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια» τονίζει η Κουμουνδούρου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στερεί πόρους και ανθρώπινο δυναμικό από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά, η ανακοίνωση καταλήγει: «αυτός που χρειάζεται όχι μόνο να παραπεμφθεί, αλλά να αποπεμφθεί, είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας».

Σε ανακοίνωση - απάντησή του, ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει: «η εσπευσμένη παροχή προστασίας στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει και τους υποβολείς και τους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής παράστασης, που αντί για θεατές έχει θύματα: τους φοιτητές και τις οικογένειές τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top