ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 20.000 νέες θέσεις εργασίας στους αυτοκινητόδρομους!

Στη Βουλή οι νέες συμβάσεις για την επανεκκίνηση των εργασιών

Βγαίνουν ξανά οι μπουλντόζες για την επανεκκίνηση των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μ.Χρυσοχοΐδης, το Ελεγκτικό Συνέδριο παρέδωσε και τις τέσσερις συμβάσεις με θετική γνώμη και την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στη Βουλή ολοκληρωμένη συζήτηση με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ώστε η ψήφιση να έρθει την μεθεπόμενη εβδομάδα, που θα οδηγήσει στην εκροή πόρων από την ΕΕ έως το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος και ξεκαθάρισε πως με την εντατική προετοιμασία του τελευταίου ενάμιση έτους, τη συμβολή του εθνικού διαπραγματευτή, τη βοήθεια της ΕΕ και επίπονων δι��πραγματεύσεων που μεσολάβησαν, διαμορφώθηκε μία πρόταση κοινής αποδοχής από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που οδηγεί στην επανέναρξη των εργασιών.

«Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα θετικό για τη χώρα. Πρόκειται να επενδυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα πόροι που θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία, περίπου 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα τρία χρόνια έως 2015 και θα δημιουργήσουν 20.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Οι κατασκευές λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και οι τοπικές οικονομίες θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη και θα έχουν σημαντικά έσοδα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Είμαι ευτυχής που έχουμε αυτή την κατάληξη» συμπλήρωσε.

«Είναι μία καλή στιγμή για τη χώρα, μία από τις πρώτες στιγμές που μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα ξανά ξεκινά την ανάπτυξη» τόνισε ο υπουργός, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος από τον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους του υπουργούς Υποδομών μέχρι τους συνεργάτες δημοσίους υπάλληλους, και τους συμβούλους τους υπουργείου που όλο το αυτό το διάστημα εργάζονται όπως είπε «άοκνα»

«Μία από τις πρώτες μου προτεραιότητες ως πολιτικού είναι το ζήτημα της διαφάνειας, του ελέγχου της λογοδοσίας και της τήρησης των νόμων. Έχω αποφασίσει και στέλνω τις συμβάσεις προς όλους τους ελεγκτικούς θεσμούς διότι πιστεύω ότι στα μεγάλα ζητήματα οφείλουμε να τηρούμε τη μεγίστη διαφάνεια» συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top