Βρούτσης: πετυχημένο το μέτρο του υψηλού προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία

Τον Σεπτέμβριο «εμφανίσθηκαν» 63.000 εργαζόμενοι

Βρούτσης: πετυχημένο το μέτρο του υψηλού προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία

Πετυχημένο χαρακτήρισε το μέτρο της επιβολής ιδιαίτερα υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ενημερώνοντας τη Βουλή, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο, πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου, η απασχόληση σημείωσε άνοδο κατά 63.000 εργαζόμενους.

«Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο σε βάθος δεκαετίας, αφού πέρασαν από την αφανή στην επίσημη εργασία 63.000 εργαζόμενοι. Απεικονίζεται δε αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ», επισήμανε ο υπουργός, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο σε βάση αναλογικότητας.

Από πλευράς του, ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη πρόταση και να λάβει σαφή θέση σχετικώς με το ύψος του προστίμου, που θεωρεί ότι πρέπει να επιβάλλεται για την ανασφάλιστη εργασία.

Για την κυβέρνηση, η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με προβληματίζει» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top