Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τα φάρμακα

Μετά τα… φαρμάκια που αντάλλαξαν ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση ψηφίζεται η τροπολογία

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τα φάρμακα

Στη Βουλή μεταφέρεται το σκηνικό της κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη για τα φάρμακα. Σήμερα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις απόψεις τους.

Την Τρίτη το βράδυ, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να έρθει σε συμβιβασμό με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, κ. Ν. Παππά.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να τον ενημερώσει για την τροπολογία, ώστε να την υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο κ. Παππάς επανέλαβε το αίτημα να παγώσει για δέκα μέρες η τροπολογία για να επανεξεταστεί το ζήτημα στο σύνολό του.

Η προσπάθεια του υπουργού κατέληξε τελικά σε ναυάγιο και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την τροπολογία.

Αντίθετα η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά την τροπολογία, αφού έκρινε ότι αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, ενώ αντίθετα το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών.

Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία σήμερα, οπότε από τον συσχετισμό των δυνάμεων μέσα στη Βουλή, η τροπολογία Γεωργιάδη αναμένεται να υπερψηφιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top