ΠΑΣΟΚ για πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια: για την «ταμπακιέρα» ο κ. Τσίπρας δεν λέει λέξη

«Αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του» υποστηρίζει

ΠΑΣΟΚ για πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια: για την «ταμπακιέρα» ο κ. Τσίπρας δεν λέει λέξη

Με επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιτεθεί στον Βαγγέλη Βενιζέλο για το ζήτημα ναυπηγεία - υποβρύχια κατέρρευσε παταγωδώς. Η πρόταση που μετά από δυστοκία 40 ημερών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σοβαροφάνειά της, είναι “απορία ψάλτου βήξ”. Δεν υπάρχει καμία απάντηση “για την ταμπακέρα”. Για τα σκληρά ερωτήματα που επηύθηνε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας» υποστηρίζει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει επίσης «εύσχημη υπεκφυγή» την κατάθεση της πρότασης και προειδοποιεί ότι «δεν θα περάσει», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει στη Βουλή γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε…».

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ακόμη ότι «στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας έλαβε αποστομωτική απάντηση για τις άθλιες και αυταπόδεικτα ψευδείς και συκοφαντικες του αναφορές στο θέμα που, δυστυχώς γι αυτόν και τους καθοδηγητές του, επέλεξε. Δεν μπόρεσε ούτε καν να ψελίσει κάτι για τις σκληρές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που εξ αντικειμένου συνδέονται με όσα υιοθετεί και λέει ο κ. Τσίπρας!».

Σε σκληρό και ειρωνικό ύφος το ΠΑΣΟΚ ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συνεργασία του με την κ. Κατσέλη, η οποία χειρίστηκε επίσης ως υπουργός Οικονομίας το ζήτημα:

«Ένα ακόμη οξύμωρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του νόμου του 2010, αλλά συνεργάζεται στενά πχ με την κα. Λ. Κατσέλη που τον συνυπογράφει ως Υπουργός Ανάπτυξης, που ενέκρινε τη λύση ως μέλος του ΚΥΣΕΑ και της ΔΕΑΑ, που διαπραγματεύθηκε με τον κ. Σάφα εκκρεμότητες των εργαζομένων στα ναυπηγεία, που επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι για μια πρώτη επαφή με τον κ. Σάφα ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου χωρίς τη γνώση και τη συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ και πριν το ΥΠΕΘΑ θέσει το αυστηρό διαδικαστικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό τον συνεχή και πλήρη έλεγχο της Βουλής. Πλαίσιο που σεβάστηκε η άλλη πλευρά που αντιλήφθηκε ότι πρέπει να ισχύσουν ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές διαφάνειας λόγω του βεβαρυμένου ιστορικού της υπόθεσης. Όλα αυτά συζητήθηκαν αναλυτικά στη Βουλή. Αν δεν τα θυμάται αυτά ο κ. Τσίπρας, δεν του τα θυμίζει ο κ. Καμμένος ως εταίρος του;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top