Σαμαράς-Βενιζέλος συναντώνται εκτάκτως αύριο - Στουρνάρας:Θα βρεθεί λύση με την τρόικα

Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Σαμαράς-Βενιζέλος συναντώνται εκτάκτως αύριο - Στουρνάρας:Θα βρεθεί λύση με την τρόικα

​Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, του υφυπουργού και του γγ. Εσόδων.

Ερωτώμενος για το πότε προσδιορίζει χρονικά την επίτευξη λύσης, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν αναλάβει η Ελλάδα την Προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε πως ο ίδιος θα κάνει ότι είναι δυνατό για να πείσει τους τροικανούς σχετικά με τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας .

Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις .

«Τέτοια απαίτηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει καμία εμπλοκή με την τρόικα.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο στις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι πολιτικό οικονομικές εξελίξεις.

Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, βρέθηκαν το δημοσιονομικό κενό του 2014 και οι προαπαιτούμενες δράσεις ενόψει και του προσεχούς κρίσιμου διαστήματος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης, με την επόμενη επίσκεψη της τρόικας στις 2 Δεκεμβρίου, να λυθούν όλα τα θέματα–αγκάθια ώστε στο Eurogroup της 9η Δεκεμβρίου να υπάρξει μία πρώτη συμφωνία τουλάχιστον για τα δημοσιονομικά ζητήματα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top