Τσίπρας προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ελάτε στο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να καταψηφίσετε τα μέτρα

Νέα συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ελάτε στο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να καταψηφίσετε τα μέτρα

Πρόθυμος να συνεργαστεί με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα νέα μέτρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», εκτιμώντας πως ο φόβος της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων πριν από τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναφερόμενος συγκεκριμένα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά και τη διαφοροποίηση και την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη τόνισε χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να ��ίναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Στη συνέντευξη, το δεύτερο μέρος της οποίας θα δημοσιευτεί την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς, τα οποία θα αφορούν την αντικατάσταση του μνημονίου από Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας, που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, καθώς και δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top