Ασφαλισμένοι τρέχουν στα Ταμεία και ζητούν πίσω τις εισφορές τους!

Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις επιστροφής εισφορών

Ασφαλισμένοι τρέχουν στα Ταμεία και ζητούν πίσω τις εισφορές τους!

Σημαντική αύξηση των αιτήσεων επιστροφής εισφορών παρατηρείται στα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ αλλά και των τραπεζών, με τους εργαζομένους να τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό το νέο έτος.

Τη δυνατότητα αυτή τη δίνουν τα καταστατικά των Ταμείων στους ασφαλισμένους, τα οποία πάντως όταν συντάσσονταν ελάχιστοι περίμεναν ότι μπορεί να ερχόταν η ώρα που οι εργαζόμενοι θα σήκωναν τις εισφορές τους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Οι αιτήσεις από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά 15% συγκριτικά με το 2012, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα ποσοστά αυτά θα ανέβουν κι άλλο. Φυσικά, με την επιστροφή των εισφορών, επέρχεται και η άμεση διακοπή ασφάλισης των αιτούντων.

Η τρόικα, από την πλευρά της, έθεσε θέμα νέου ασφαλιστικού στις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με κύριο στόχο τις δομικές αλλαγές του συστήματος με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών για τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων της Ευρωζώνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top