Κ. Αρβανιτόπουλος: «Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας»

Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην 37η Γενική Διάσκεψη της Unesco

​Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην 37η Γενική Διάσκεψη της Unesco που διεξάγεται στο Παρίσι και είπε:

«Αν και ο απώτερος σκοπός της εκπαίδευσης είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η προσωπική ανάπτυξη και ευημερία, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, ως βασική συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, είναι στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη μιας χώρας. Παρά την οικονομική κρίση που οδήγησε την Ελλάδα σε μια σοβαρή ύφεση, η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης».

Για τις δράσεις της Unesco, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι: «Εναρμονιζόμαστε με τις δράσεις, όπως περιγράφηκαν από την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova μέσα στο «Medium Term Strategy». Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την UNESCO για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για τις δράσεις εκείνες που αφορούν στους τομείς της εκπαίδευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διαπολιτισμικού διαλόγου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top