Θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΚΚΕ, να ψηφίσουν οι φυλακισμένοι θέλει η ΧΑ

Αύριο αποφασίζει η ΔΗΜΑΡ για τη στάση της

Τις θέσεις τους σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας το�� ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ανακοίνωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους.

Βάσει του περιεχομένου τους, πιο κοντά στο περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, ενώ η Χρυσή Αυγή εξαπολύει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «χούντα του μνημονίου» και ��έτει ζήτημα να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία στη Βουλή οι φυλακισμένοι βουλευτές της, προκειμένου να μην αλλοιωθεί, όπως υποστηρίζει, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλά στρέφεται και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλακτική για την πρόταση δυσπιστίας δηλώνει η ΔΗΜΑΡ, η οποία θα αποφασίσει αύριο για τη στάση της.

Μεταξύ άλλων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΕΛ:

«Οι θεατρινισμοί και οι μπαλωθιές για την τιμή των όπλων τελείωσαν, οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών των Ελλήνων που απαιτεί η τρόικα, καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι στην άφεση αμαρτιών ��ων εγκλημάτων που διέπραξαν πολιτικοί όπως η υπόθεση των υποβρυχίων, η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο.

Η συλλογική ευθύνη τελείωσε. Ο κάθε βουλευτής αναλαμβάνει πλέον τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στο λαό».

ΔΗΜΑΡ :

«Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης . Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει αύριο για τη στάση της στην ψηφοφορία. Ο πρόεδρος της ΔΗ��ΑΡ επισήμανε ότι είναι γνωστές οι διαφωνίες, οι αντιρρήσεις και οι αντιπαραθέσεις της ΔΗΜΑΡ με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά τόνισε ότι «τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά».

ΚΚΕ:

«Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν ενάμιση χρόνο τώρα βγάλει συμπεράσματα από την πολιτική τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η «αναδιαπραγμάτευση» των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έγινε «συμμόρφωση» και η «κατάργηση του μνημονίου» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «αναδιαπραγμάτευση». Ο λαός βγάζει συμπεράσματα από την γραμμή και των δύο, που είναι γραμμή υπηρέτησης των συμφερόντων της άρχουσα�� τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν με τα μείγματα πολιτικής διαχείρισης του χρέους και της κρίσης, που η μία γέρνει περισσότερο προς ΗΠΑ και ΔΝΤ, ενώ η άλλη προς Κομισιόν, ΕΚΤ και Γερμανία. Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Υπάρχει άλλος δρόμος συμμαχίας, άλλος δρόμος ανάπτυξης. Ακούστε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ αυτή τη φορά. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Συμπαραταχθείτε μαζί μας».


Χρυσή Αυγή:

Η χούντα του μνημονίου κρατά φυλακισμένους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με στόχο να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνει εξ ορισμού την διαδικασία και καταλύει στην πράξη το πολίτευμα και την λαϊκή κυριαρχία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής μας ομάδος, του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου και του βουλευτή Β' Πειραιώς του κόμματός μας για την ελεύθερη άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top