Πρωτοφανής επίθεση Κεδίκογλου στον Πελεγρίνη: Κάνει για το σανίδι αλλά όχι για Πρύτανης!

«Απαράδεκτο να χάνονται έτσι τα εξάμηνα,να απεργούν και να πληρώνονται»

Πρωτοφανής επίθεση Κεδίκογλου στον Πελεγρίνη: Κάνει για το σανίδι αλλά όχι για Πρύτανης!

​«Θα πρέπει να είμαστε υπέρ της κινητικότητας» είπε ο υφυπουργός Παιδείας Σ.Κεδίκογλου στο STAR και την εκπομπή Live U, σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια με τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και την ταλαιπωρία χιλιάδων φοιτητών.

«Παράνομη και απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο υφυπουργός την απόφαση κάποιων διοικητικών υπαλλήλων να μην απογραφούν, ενώ μίλησε και για «απαράδεκτη» στάση από την πλευρά των πρυτάνεων, οι οποίοι είχαν ευεργετηθεί με τον νόμο του κ.Αρβανιτόπουλου .

Ο κ.Κεδίκογλου μάλιστα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Θ.Πελεγρίνη με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου πως δεν έγινε και τίποτα αν χαθεί ένα εξάμηνο. Ο κ.Κεδίκογλου είπε χαρακτηριστικά για τον κ.Πελεγρίνη «πως μπορεί να κάνει για το σανίδι αλλά σαν πρύτανης δεν πρέπει να κάνει».

«Όταν λέμε απεργία, αυτό δεν σημαίνει λουκέτο, εδώ έχει γίνει παρανόηση Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πρυτάνεις. Θα πρέπει σύντομα να σταματήσει η απεργία και να πάνε οι φοιτητές για μάθημα» πρόσθεσε ο υφυπουργός στην κ.Π.Τσαπανίδου, τονίζοντας πως είναι «απαράδεκτο να απεργούν και να πληρώνονται».

Σχολιάζοντας την δολοφονική επίθεση εναντίον των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη ο κ.Κεδίκογλου είπε πως «οι σφαίρες των τρομοκρατών ήταν εναντίον της Δημοκρατίας και της ομαλότητας αυτού του τόπου».

«Θα πρέπει η Ελλάδα να σταματήσει να είναι πεδίο πολιτικών εκκαθαρίσεων και θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, γιατί το πράγμα έχει φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο πια» τόνισε ουφυπουργός, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως «η δημοκρατία μας είναι ισχυρή»

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top