Ρωσικός αέρας στο Μαξίμου:Τι έγινε στην συνάντηση Σαμαρά-Λαβρόφ

Δηλώσεις και δεσμεύσεις για μνημόνια-συνεργασίας!

Ρωσικός αέρας στο Μαξίμου:Τι έγινε στην συνάντηση Σαμαρά-Λαβρόφ

​Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μια στρατηγική σχέση η οποία, όπως είπε, είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές.

«Πιστεύω πως υπάρχει πολιτική βούληση για τη συνέχιση των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για τη στήριξή της και ιδιαίτερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Σεργκεί Λαβρόφ, μιλώντας στο Συμπόσιο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας», δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή, και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην οικονομία. Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι Ελλάδα και Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι» και πως η χώρα του πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Λαβρόφ είπε πως θα ενισχυθεί η συνεργασία σε πολλούς τομείς δίνοντας και αυτός έμφαση στην ενίσχυση του τουρισμού.

Στο ίδιο συμπόσιο, το παρόν έδωσαν οι κκ Βενιζέλος και Αβραμόπουλος, ενώ ο Ρώσος αξιωματούχος μετέβη λίγο αργότερα στο Προεδρικό, όπου έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

Θα ακολουθήσει κατ'ιδίαν συνάντηση Βενιζέλου- Λαβρόφ και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, με την Μόσχα να μην εκφράζει ανοιχτά το ενδιαφέρον της για τον ΟΣΕ.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, ενώ το απόγευμα της τετάρτης ο Ρώσος υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

φωτο:eurokinissi -BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top