Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Να βρούμε λύση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης»

Συνάντηση με Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ

Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Να βρούμε λύση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης»

Στο ζήτημα των επιπτώσεων της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο ταλανίζει τις χώρες του Νότου της Ε.Ε., έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε για περισσότερη Ευρώπη, για μία καλύτερη Ευρώπη, να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ κ��ι για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Προηγουμένως, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει σύμφωνα με πληροφορίες του τους συνομιλητές του για την επίτευξη των από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και θα ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την πλευρά των δανε

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Στουρνάρας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top