Ε.Βενιζέλος: Η προγραμματική μας συμφωνία είναι η μόνη πρόταση εξόδου από το μνημόνιο!

Μηνύματα σε τρόικα, βουλευτές, αντιπάλους και … ψηφοφόρους!

Ε.Βενιζέλος: Η προγραμματική  μας συμφωνία είναι η μόνη πρόταση εξόδου από το μνημόνιο!

​Το δικό του μήνυμα στην τρόικα, λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντηση του με τον Α.Σαμαρά, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Οι εταίροι μας θα πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματα της χώρας» είπε, τονίζοντας πως η προγραμματική συμφωνία είναι το πολιτικό πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο είναι «η μόνη πρόταση εξόδου από το μνημόνιο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο», αποκλείοντας το σενάριο πρόωρων εκλογών και ξεκαθαρίζοντας πως βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Ο κ.Βενιζέλος προειδοποίησε τους βουλευτές του για αυτά που έρχονται, τονίζοντας τους το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top