Αλλάζει το Δημόσιο: Μόνιμοι Γενικοί Γραμματείς και φορολογικές δηλώσεις μέσω ΚΕΠ!

«Back to school» για τους δημοσίους υπαλλήλους: Θα μάθουν όλοι υπολογιστή!

Αλλάζει το Δημόσιο: Μόνιμοι Γενικοί Γραμματείς και φορολογικές δηλώσεις μέσω ΚΕΠ!

«Με τη λογική της απλοποίησης των διαδικασιών» αλλάζει το Δημόσιο, όπως υπογράμμισε στο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κα Χριστοφιλοπούλου πρότεινε την καθιέρωση «μόνιμων» Γενικών Γραμματέων με 5ετή θητεία, οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι από τα κόμματα και θα στρατολογούνται μέσω του opengov και θα ασχολούνται με θέματα διοίκησης στα υπουργεία.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι ήδη προωθούνται οι διαδικασίες για να μπορούν να γίνονται φορολογικές δηλώσεις και μέσω των ΚΕΠ και έτσι να γλιτώσουν από την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι δεν μπορούν να τις υποβάλλουν μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, η κα Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν «ψηφιακά εγγράμματοι» όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (έρευνα είχε δείξει ότι μόλις 1 στους 3 ξέρει αν στέλνει email) και ως εκ τούτου το υπουργείο «θα προχωρήσει σε καθολική επιμόρφωση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Τέλος, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ έχουν καταγραφεί όλα τα βάρη και τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ενώ -σχολιάζοντας το θέμα της μικρής Μαρίας- σημείωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν οι ψηφιακές υπογραφές σε όλο το Δημόσιο και να ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top