Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τη δήλωση Τσίπρα σχετικά με επενδύσεις και ΔΕΗ-ΑΔΜΗ

Νέα κόντρα και για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τη δήλωση Τσίπρα σχετικά με  επενδύσεις και ΔΕΗ-ΑΔΜΗ
Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή αναφοράΤσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην ΑΔΜΗΕ, σχετικά με τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας», όπως και σε δέσμευση του κόμματός του «να ακυρώσει τέτοιου είδους μνημονιακές αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου και στον ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη για τις χθεσινές τους δηλώσεις ανέφεραν σήμερα: «Κύριοι Υπουργοί της συγκυβέρνησης, την καταστροφή της χώρας και την δυστυχία των Ελλήνων την έφεραν οι πολιτικές των μνημονιακών σας κυβερνήσεων, που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κατάρρευση και τον λαό στη δυστυχία. Η πολιτική σας έχει μειώσει το ΑΕΠ 25%, έχει εκτινάξει το δημόσιο χρέος στο 175%, έχει οδηγήσει στην ανεργία 1.500.000 εκ. Έλληνες, έχει κλείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις και έχει φτωχοποιήσει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Για μια ακόμη φορά θα πούμε στην συγκυβέρνηση και στα παπαγαλάκια της, ότι: Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν αποτελεί επένδυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μόνο με την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να υπάρξουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην χώρα. Μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μπορεί να ανατρέψει την πορεία της καταστροφής, με την ενεργή στήριξη του λαού και να δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό και την χώρα.

<Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον λαό δεν θα επιτρέψει στην συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει την ΔΕΗ και τα δίκτυά της και να εκχωρήσει στην ιδιωτική κερδοσκοπία μια ανυπολόγιστης σημασίας εθνική υποδομή, το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας,που έχει κατασκευαστεί με το υστέρημα του ελληνικού λαού. Αντί να έχουν το πολιτικό θράσος να εγκαλούν οι κκ Μανιάτης και Κεδίκογλου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, ας απαντήσουν: Γιατί η κυβέρνησή τους καταπατά ακόμη και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις «ότι τα δίκτυα δεν θα πωληθούν;».

Κόντρα και για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Κόντρα υπήρξε και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα, σχετικά με δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση σε «όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ». Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει:

«Με έκπληξη ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να υπόσχεται σή��ερα απευθυνόμενος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ αποκατάσταση σε «όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ».

Αν ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε στοιχειωδώς το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, θα είχε διαβάσει τα βασικά σημεία έστω του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που συζητείται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Και θα γνώριζε, επομένως, ότι στο άρθρο 20 προβλέπεται η πρόσληψη των επιτυχόντων «των προκηρυχθέντων από το ΑΣΕΠ διαγωνισμών με τις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008». Επίσης, καλούμε τον κ. Τσίπρα να δείξει θετική στάση και σε άλλες αυτονόητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα που εισάγονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του προγράμματος «Διαύγεια», η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας (για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών), η ενίσχυση των γονικών αδειών, η κατά προτεραιότητα μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top