Συνάντηση μίας ώρας Σαμαρά με Λέττα στη Ρώμη για το μεταναστευτικό

Και η οικονομική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης

Συνάντηση μίας ώρας  Σαμαρά με Λέττα στη Ρώμη για το μεταναστευτικό

Πρώτη ανάρτηση 19.12


Με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα είχε συνάντηση μίας ώρας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό, το οποίο θα συζητηθεί αναλυτικά στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στις 24 και 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, με τις δύο χώρες να συζητούν τρόπους συντονισμούς της δράσης τους, όπως και με τη Μάλτα, με τον πρωθυπουργό της οποίας συναντήθηκε προηγουμένως σήμερα ο Α. Σαμαράς στη Βαλέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά και για την ιταλική ανθρωπιστική στρατιωτική αποστολή Mare Nostrum , νότια της Σικελίας, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αποτροπή νέων ναυαγίων μεταναστών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και τον περαιτέρω συντονισμό της ελληνικής και ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβανόταν και η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει τις μεσογειακές χώρες, με έμφαση στις πρωτοβουλίες για να τονωθεί η απασχόληση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top