Α. Τσίπρας στο STAR: "Το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του"

«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό»

Α. Τσίπρας στο STAR: "Το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του"

Πρώτη ανάρτηση: 14/10/2013 00:30​

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star “Στον ενικό» ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχιση του μνημονίου είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες.

Όπως είπε, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία του κόμματος.

«Είπαμε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό και δικαιωθήκαμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος υποστήριξε για ακόμη μία ο φορά την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το μνημόνιο, ενώ έκανε λόγο και για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

«Είναι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση και άλλο πράγμα το μνημόνιο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Το μνημόνιο, το βράδυ των εκλογών που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει».

"Εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις που έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν στα βράχια σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες. Είναι μια υπερβολή που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά και κυρίως τα τελευταία χρόνια βαρύνονται για τη διαχείριση μια σειράς υποθέσεων που οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα και για τη διαχείριση σκανδάλων" επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Πάντως σημείωσε ότι, εάν σε περίπτωση σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, υπάρξει η απειλή διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, τότε "το δικό μας όπλο είναι να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τους τόκους". Ωστόσο, όπως εκτίμησε, "αυτό το σενάριο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς όλοι στην Ευρώπη προτιμούν τον συμβιβασμό".

Τι είπε για τις παρακολουθήσεις

Διακριτικά μεν, με σαφείς υπαινιγμούς δε, σχολίασε το θέμα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «εύλογες ανησυχίες» για το θέμα.

«Εσείς πιστεύετε ότι σε μια χώρα όπου πριν από λίγα χρόνια επισήμως διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού της και σε μια παγκοσμιοποιημένη πολιτική ζώνη που έχει αποδειχθεί ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο της Μέρκελ ή της προέδρου της Βραζιλίας, είναι απίθανο κανείς να υποθέσει ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς στη χώρα μας;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν γνωρίζουμε ότι τα περίφημα βαλιτσάκια που μπορούν να καταγράφουν συνομιλίες δεν υπάρχουν μόνο σε έναν ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχουν μόνο στην κρατική υπηρεσία που με εισαγγελική παραγγελία υποτίθεται επιτρέπει να γίνεται οποιαδήποτε παρακολούθηση, αλλά και σε ιδιώτες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει: «Άρα λοιπόν εύλογες οι ανησυχίες, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε περίοδο έντασης».

"Πρέπει να υπάρξει δικαίωση για το σκάνδαλο Siemens"

Μετά από ερώτηση των πολιτών στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο της Siemens λέγοντας ότι για πάνω από μία δεκαετία η εταιρεία χρηματοδοτούσε τα κόμματα, κάτι που όπως τόνισε δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.


«Δεν είχαμε καμία καταδίκη για την υπόθεση Siemens στην Ελλάδα» σημείωσε και προσέθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει δικαίωση στο θέμα αυτό».

"Γενικολογίες" ότι τα διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στα «διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτά είναι «γενικολογίες και αοριστολογίες».

"Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό"

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι θα επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα έχει αναπτυξιακά αποτελέσματα.

"Θα το κάνουμε και θα αντέξουν οι επιχειρήσεις" τόνισε και πρόσθεσε: "Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα".

«Δεν θέλει και πολλά ο Στουρνάρας να ακολουθήσει τις προτροπές του κυρίου Άσμουσεν»

Στην αναφορά του Νίκου Χατζηνικολάου για το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι ο Άσμουσεν «κούνησε το χέρι» στον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας να πάτε να τα βρείτε με την τρόικα ο Αλέξης Τσίπρας δεν το άφησε να πέσει κάτω πετώντας το καρφί του στον υπ. Οικονομικών.

«Δεν θέλει και πολλά ο Στουρνάρας να ακολουθήσει τις προτροπές του κυρίου Άσμουσεν» είπε.

"Βραδυφλεγή βόμβα το ασφαλιστικό σύστημα"

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, το χαρακτήρισε ως μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και χώρες, οι οποίες νομίζουν ότι ξεπέρασαν την κρίση.

"Θεωρώ αδιανόητο να απολύονται 1.600 διοικητικοί υπάλληλοι-Παράνομες οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων"

Γαι το μέτρο της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια, ο κ Τσίπρας είπε ότι είναι αδιανόητο να απολύονται 1.600 διοικητικοί υπάλληλοι από τα ΑΕΙ και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό δεν έχει λήξει ακόμη.

Για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων υποστήριξε ότι οι απολύσεις αυτές είναι παράνομες και αντισυνταγματικές ενώ δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την αδικία αυτή.

Ο Τσίπρας για τη δολοφονία Φύσσα

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε φυσικά και τον φόνο του 34χρονου ράπερ που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μείνει στην ιστορία" είπε και πρόσθεσε: "Το δυστύχημα είναι ότι έπρεπε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, ένας νέος άνθρωπος για να πάει τους φακέλους ο κ. Δένδιας στην δικαιοσύνη. Έπρεπε να γίνουν 33 με τον φάκελο που αφορά στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε πολιτική βούληση για να τεθεί ενώπιον του νόμου αυτή η εγκληματική οργάνωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top