Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα άρματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια

​Κόντρα ξέσπασε την Κυριακή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας για επιστροφή των αρμάτων μάχης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανα��οίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη, εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμμετοχή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση.

«Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τόνισε ότι «η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Βόρειας Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων».

Ακόμα η ΝΔ διευκρινίζει πως «η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των τριών τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας».

Θυμίζουμε πως η απόφαση για απόσυρση των αρμάτων από τις παρελάσεις είχε ληφθεί προ τριετίας επί Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως μέσο για μείωση των δαπανών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top