Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων»

Στόχος το 2014 να βγούμε στις αγορές

Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων»

Τρανταχτό «όχι» σε νέα μείωση μισθών και κύριων συντάξεων είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο για αύξηση των φόρων και την δημιουργία νέου ασφαλιστικού.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μείωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει. Η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι», είπε.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι συνεχείς, ενώ η Ελλάδα έχει πετύχει αυτό που θέλει, ώστε το 2014 να βγει και πάλι στις αγορές για ένα μικρό ποσό.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα στις αγορές, έστω και δοκιμαστ��κά με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα βιώσιμο και θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ληφθούν παραπάνω μέτρα και ούτε χρειάζεται, ενώ σε ερώτηση για τη θεωρία των δύο άκρων είπε:

«Άκρο είναι οτιδήποτε κάνει εγκληματικές πράξεις. Οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε από την άκρα Αριστερά, είτε από την άκρα Δεξιά, είτε από οπουδήποτε είναι τιμωρητέα και δεν συνάδει με τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού. Πολιτικά όμως, αυτή τη στιγμή, εγώ βλέπω ένα άκρο και όχι δύο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top