Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού

«Είστε αδιάβαστοι» απάντησε το Υπουργείο Παιδείας

Την απόσυρση της ιστορίας της έκτης δημοτικού ζητούν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία υποστηρίζουν ότι δεν αναφέρεται ως δικτατορία το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά. Είναι αδιάβαστοι απαντά το υπουργείο Παιδείας και παραθέτει τα αποσπάσματα του βιβλίου απέναντι στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι στο βιβλίο «δεν αναφέρεται το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ως δικτατορία. Ανοίγοντας όμως το βιβλίο στην σελίδα 201 διαβάζουμε πως «στις 4 Αυγούστου του 1936 ο Μεταξάς, στον οποίο είχε αναθέσει την Πρωθυπουργία ο βασιλιάς Γεώργιος Β , διέλυσε τη Βουλή και κατέλυσε τη δημοκρατία»

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σχολίασε πως όντως το βιβλίο λέει ότι ο Μεταξάς κατέλυσε τη Βουλή και εγκαθίδρυσε δικτατορία.

Η επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μεταξάς δεν χαρακτηρίζεται δικτάτορας στο βιβλίο της 6ης δημοτικού δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύεται άστοχη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

«Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι “αποσιωπώνται οι εξορίες, οι φυλακές, οι διώξεις”. Κι όμως στο βιβλίο διαβάζουμε ότι “ο Μεταξάς άσκησε διώξεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και προσπάθησε, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, να προσεγγίσει τους αγρότες και τους εργάτες με διάφορα κοινωνικά μέτρα”. Παρ΄όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να αποσυρθεί το βιβλίο υποστηρίζοντας ότι προσεγγίζει μονόπλευρά την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΣΤΑΡ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη. Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν πως η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για το βιβλίο της έκτης δημοτικού έπεσε στο κενό. ​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top