Τσίπρας: Εγκληματεί με τον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης η κυβέρνηση

«Όχι μόνο δεν μπήκε στα Ταμεία ούτε ευρώ αλλά χάσαμε και έσοδα 240 εκ.»

Τσίπρας: Εγκληματεί με τον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης η κυβέρνηση

Για «ανόητη, παράλογη και εγκληματική επιμονή της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), υποστήριξε ότι εξαιτίας του φόρου πέρυσι μειώθηκε η κατανάλωση κατά 70%, κάτι «που δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία χώρα, σε περίοδο ειρήνης», ενώ έκανε λόγο για ενεργειακή φτώχεια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης αντιμετωπίζεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ αντίθετα υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν ��πήκε στα δημόσια ταμεία ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αλλά χάθηκαν 240 εκατ. ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του ΕΦΚ στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011, δηλαδή να κοστίζει το πετρέλαιο θέρμανσης 0,9 ευρώ το λίτρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η διατήρηση του μέτρου όταν όλοι έχουν παραδεχθεί ότι είναι λάθος και συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα για μη ουσιαστική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλα τα άλλα περί επιδόματος, περί επιστροφής, περί του ποιος θα πάρει και τι δικαιούται να πάρει είναι ημίμετρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top