Αναξιοποίητη και καταπατημένη γη το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ!

Έρχονται ομόλογα με ρήτρα γης; «Γιατί όχι;» από Στουρνάρα!

Αναξιοποίητη και καταπατημένη γη είναι το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Σήμερα η γη, η αναξιοποίητη που είναι στα χέρια του Δημοσίου, προσφέρει λύση για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και την ανάπτυξη. Πάνω από το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ αφορά γη συνήθως καταπατημένη. Έχουμε μεγάλη ακίνητη περιουσία στα χέρια μας. Αυτή είναι η λύση του προβλήματός μας. Το να έχουμε παντελώς αναξιοποίητες εκτάσεις είναι η λύση που έχουμε στα χέρια μας. Να ξεκαθαρ��σουμε γρήγορα τη γη για να λύσουμε το δημόσιο χρέος» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που συνεδρίασε προκειμένου να εγκρίνει τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην ΕΥΔΑΠ ξεκαθαρίζοντας ότι «πουλάμε τη διαχείριση και όχι το νερό ή τις υποδομές», ενώ έδειξε να αφήνει ανοικτό παράθυρο και για την έκδοση ομολόγου με ρήτρα γης: «Δεν τα έχουμε σκεφτεί. Υπάρχουν ομόλογα-μπαλαντέρ. Θα τα σκεφτούμε».

Ο -και με τη βούλα, πλέον- νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε από την πλευρά του ότι στόχος είναι το δημόσιο συμφέρον και επέκρινε όσους μιλούν για «ξεπούλημα»: «Το "ξεπουλώ" να το βγάλ��υμε από τη λογική μας. Καμία φορά ορισμένες πράξεις θεωρούνται ξεπούλημα επειδή κάποιος δεν γνωρίζει την αγορά. Αξιοποίηση δεν είναι μόνο η ιδιωτικοποίηση αλλά και η παραχώρηση για χρήση και πολλά άλλα».

Ο κ. Μανιατόπουλος ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο κόστος είναι «το κόστος της αδράνειας», συμπληρώνοντας ότι «ο φόβος της υπογραφής είναι κάτι μεγάλο». Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να κάνει κάτι που ξεπερνά τη νομιμότητα ή τη διαφάνεια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα λάθη είναι και αυτά στο πρόγραμμα.

«Η αξία και το ξεπούλημα ή το πούλημα είναι θέμα συγκυρίας. Μπορεί αύριο να είναι χαμηλότερες οι αξίες. Ποιος έχει μαντική ικανότητα; Κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον. Να μείνουμε αδρανείς;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top