Ευχάριστα ΝΕΑ για όσους έχουν επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, την ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Στενή συνεργασία υπουργείου Ανάπτυξης - EBRD

Ευχάριστα ΝΕΑ για όσους έχουν επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, την ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο

​Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) έχει το υπουργείο Ανάπτυξης για την παροχή ρευστότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, την ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες αυτές, αλλά και η εξασφάλιση δανειακών κεφαλαίων, για την υλοποίηση επενδύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και γειτονικές χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει ήδη ανταποκριθεί σε σχετικές προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και έχει προχωρήσει σε σημαντική αύξηση τόσο των χρηματοδοτήσεων στα Βαλκάνια όσο και των συμβάσεων χρηματοδοτικής συνεργασίας με θυγατρικές ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η EBRD.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) η EBRD αξιολογεί προγράμματα χρηματοδότησης Ελληνικών επιχειρήσεων που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της παρουσίας τους στην ευρύτερη περιοχή μέσω εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top