Γιούνκερ: Συζήτηση για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα όταν έρθει η ώρα

«Δεν είναι καλό να πούμε στους Έλληνες πως θα λάβουν βοήθεια ό,τι κι αν συμβεί»

Γιούνκερ: Συζήτηση για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα όταν έρθει η ώρα

Για «όταν θα διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε» προσδιόρισε τη συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα όταν θα διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Το να πούμε στους Έλληνες πως ό,τι και να συμβεί θα λάβουν βοήθεια, δεν θα είναι καλό σημάδι. Το να πούμε στη δική μας κοινή γνώμη πως ότι και να συμβεί, οι Έλληνες δεν θα έχουν δεκάρα, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά» υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχουν δύο στοιχεία: «Η έκθεση της τρόικα και η δέσμευση που έχουμε αναλάβει, αφενός να στηρίξουμε την Ελλάδα και αφετέρου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Δεν θα μπω στο παιχνίδι να γράψω σήμερα ένα σενάριο έχοντας απόλυτη άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί το 2013, το 2014 και 2015 στην Ελλάδα αλλά και αλλού».

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, υποστήριξε ότι «δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τα βουνά που ορθώνονται μπροστά μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top