Κατά της θεωρίας των δύο άκρων ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης

Την αποδίδει «σε ένα μικρό κομμάτι-ευτυχώς-της ΝΔ»

Κατά της θεωρίας των δύο άκρων ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης

Κατά της θεωρίας των δύο άκρων τάσσεται ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, την οποία αποδίδει «σε ένα μικρό κομμάτι-ευτυχώς-της ΝΔ».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«‘Εχουμε ένα κόμμα στην Ελλάδα νεοναζιστικό το οποίο λειτουργεί με όρους εγκληματικής Οργάνωσης. Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ είχαμε μια πολιτική δολοφονία κι εμείς εδώ, αντί να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε και ν’ αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο διαλυτικό για την ελληνική κοινωνία, βρίσκουμε χίλιους δυο τρόπους να διαχωριστούμε, ενώ επί της ουσίας συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Ακούμε από ένα κομμάτι -ευτυχώς μικρό- της Νέας Δημοκρατίας, περί της θεωρίας της ταύτισης των δυο άκρων, το οποίο είναι απαράδεκτο. Δε μπορείς να θεωρείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι στο συνταγματικό τόξο. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια διότι, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να νομιμοποιείς αυτό το νεοφασιστικό, το νεοναζιστικό μόρφωμα. Από την άλλη βέβαια, δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία λένε, ή αρθρογραφούν την άποψη ότι «δε θα πιεστούμε τώρα εμείς για να καταδικάσουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται».

Θεωρώ απαράδεκτη την ταύτιση και τη θεωρία των πολιτικών άκρων διότι, επί της ουσίας νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη όμως, πρέπει να μπει ένα πλαίσιο πολιτικής κουλτούρας και ηθικής στο πολιτικό σύστημα και ένα πλαίσιο πολιτικής συμπεριφοράς. Από τη Βουλή μέχρι τα κόμματα, σε όλα τα επίπεδα. Διότι στη χώρα διαμορφώνονται στρεβλά παραδείγματα.

Ποια πρέπει να είναι αυτή η πρωτοβουλία; Όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους, τα Επιμελητήρια, όλοι μαζί ν’ αναλάβουμε δράση. Να κινητοποιηθούμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε ώστε να ενοχοποιηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top