Α.Τσίπρας: η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα ΑΕΙ

Συνάντηση με τους πρυτάνεις

Α.Τσίπρας: η  κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα ΑΕΙ
Με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας συναντήθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος διαθεσιμότητας και κινητικότητας σε 8 ΑΕΙ. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα μετά τη σύσκεψη:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει στην απόλυση 1400 εργαζομένων στα 8 μεγάλα ιδρύματα της χώρας συνιστά ολομέτωπη επίθεση στην αυτονομία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Είναι μία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι εξαναγκασμός της τρόικας. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: Πρώτον, για να ευνοήσουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεύτερον, γιατί εχθρεύονται τη γνώση και τους ανθρώπους της γνώσης.

Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο άντεξε σε πολλές δυσκολίες αυτά τα χρόνια, όμως με αυτή την επίθεση οδηγείται σε λουκέτο και είναι η κυβέρνηση που βάζει το λουκέτο. Αυτό αφορά ��χι μόνο τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό καλούμε σε μία ευρύτατη συσπείρωση τους ανθρώπους της διανόησης του πνεύματος, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η απόφαση γιατί είναι θέμα πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να παραμείνει ζωντανή αυτή η κοιτίδα πολιτισμού, γιατί σε μία εποχή κοινωνικής διάλυσης αυτή είναι η μοναδική ελπίδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top