Γκάλοπ καταδίκη για τη Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

8 στους 10 χαρακτηρίζουν τη ΧΑ φασιστική ή εγκληματική οργάνωση

Γκάλοπ καταδίκη για τη Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν οι πολίτες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά την εγκληματική επίθεση ,από την Rass, δηλαδή στο διάστημα από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου , σχεδόν 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση, ενώ το 87% πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει» για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τις θανατηφόρες μαχαιριές του Παύλου Φύσσα , το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εμφανίζει πτώση 2,5% , ενώ η διαφορά υπέρ της ΝΔ διευρύνεται στις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά με το αν η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τη δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι, ο κόσμος πιστεύει 77,7% ότι έχει σχέση, ενώ μόλις το 13,5% θεωρεί πως δεν έχει σχέση.

Το 57,6% πιστεύει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει με την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ενώ το 40,8% εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει.

Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η δημοκρατία από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πολιτική ζωή του τόπου, το 40,8% υποστήριξε πως δεν κινδυνεύει, το 57,6% ότι κινδυνεύει.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, οι πολιτές ψηφίζουν:

43,9% ο Αντώνης Σαμαράς
24% ο Αλέξης Τσίπρας
30,5% ο κανένας

prothresi.jpg
Στην παράσταση νίκης, μπροστά και με διαφορά είναι η ΝΔ με 55,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 37,3%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διευρύνει την υπεροχή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,7% και βρίσκεται στο 25, 4% έναντι 22,7% που συγκεντρώνει το κόμμα του κ.Τσίπρα και όπως προκύπτει, το ποσοστό του μειώνεται μέσα σε 7 μέρες κατά 1,1%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι ΑΝ.ΕΛ με 4,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,8%, η ΔΗΜΑΡ με 2,5%, το ΚΚΕ με 5,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%, η Νέα Ελλάδα με 1%, η αδιευκρίνιστη ψήφος με 18,9%. Άκυρο ρίχνει το 3,4%, ενώ άλλο ψηφίζει το 3,8%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top