Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ν. Μιχαηλίδης για τις παράνομες αμοιβές του Α. Τσοχατζόπουλου

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ν. Μιχαηλίδης για τις παράνομες αμοιβές του Α. Τσοχατζόπουλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλη ο. Κύπριος πρώην υπουργός, Ντίνος Μιχαηλί��ης. που κατηγορείται στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μεγαλονήσου αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" που αφορά διακίνηση μεγάλων ποσών που συνδέεται με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται συγκεκριμένα για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και ενεπλάκη στην διακίνηση παράνομων αμοιβών με βάση όσα ισχυρίζεται ο ξάδελφος του πρώην Υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών με ύποπτα εμβάσματα που φέρεται να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα με αποστολέα τον καταζητούμενο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Μέρος των χρημάτων αυτών σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατέληξε σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη γιου του πρώην υπουργού με συνδιαχειριστη τον πατέρα.

Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων οι ανακριτές έχουν ζητήσει και την έκδοση και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, υπέρ της οποίας αποφάνθηκε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τις ύποπτες συναλλαγές. Ωστόσο ζήτησε κατ' αντικατάσταση εξέταση με το Ν. Ζήγρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top