Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει το τέλος της ��ποχής των μνημονίων

«Με λιτότητα η ανάκαμψη δεν είναι εφικτή» τόνισε

Να διεκδικήσει η κυβέρνηση το τέλος της εποχής των μνημονίων ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι με τη συνέχιση της λιτότητας η ανάκαμψη δεν είναι εφικτή.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε συγκεκριμένα:

« δεν υπάρξει απαλλαγή από την πολιτική της λιτότητας η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας δεν είναι εφικτή. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η υποχώρηση στις λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικας, οδηγεί σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια ισχυρή και αποφασ��στική διαπραγμάτευση με τους δανειστές - εταίρους με κύριους άξονες:

-Την αποτροπή της επιβολής νέων μέτρων.

-Την τροποποίηση αναποτελεσματικών μέτρων όπως η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι διακανονισμοί υποχρεώσεων των πολιτών σε κράτος και τράπεζες με ασφυκτικά όρια.

-Τη διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

-Τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για τους ανέργους.

- Την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

-Την επανατοποθέτηση της διοικητικής μεταρρύθμισης με αξιολόγηση δομών, επιχειρήσεων και προσωπικού και απ��σύνδεση της κινητικότητας από απολύσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει το τέλος της εποχής των μνημονίων λιτότητας και μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει:

- Μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, μείωση των επιτοκίων και χρονική μετακύλιση των ομολόγων.

-Ενίσχυση με ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων που να στοχεύει στην ανάκαμψη με διάχυση των ωφελειών σε όλους τους συντελεστές.

-Στήριξη για να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στη διοίκηση και στο αναπτυξιακό μοντέλο.

-Για να υπάρξει αποδοτική διαχείριση πόρων, προώθηση εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων με σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τις βασικές κοινωνικές ανάγκες.

Αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα και οι πολίτες.

Η Δημοκρατική Αριστερά διεκδικεί να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση που θα είναι πραγματική και θα στοχεύει σε ουσιαστικές και θετικές, για την οικονομία και την κοινωνία, αλλαγές του προγράμματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top