Αδειάζει την ΕΛΣΤΑΤ με non paper ο Βρούτσης: Η ανεργία έχει μειωθεί!

«Προέβη σε αυξητική εποχική διόρθωση χωρίς να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα»

Αδειάζει την ΕΛΣΤΑΤ με non paper ο Βρούτσης: Η ανεργία έχει μειωθεί!

Σε «άδειασμα» της ΕΛΣΤΑΤ με non paper προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας σχολιάζοντας τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Ιούνιο, κάνει λόγο για αυξημένη εποχική διόρθωση από την ΕΛΣΤΑΤ που ανέβασε τον δείκτη ανεργίας στο 27,9%, με βάση τις τάσεις των προηγηθέντων ετών και χωρίς να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα.

Όπως τονίζει, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις θετικές τάσεις στο πεδίο της απασχόλησης τους τελευταίους μήνες καθώς αναφέρεται ότι τον Ιούνιο 2013 παρατηρείται στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας (κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες)».

«Η μείωση αυτή», εξηγεί ο υπουργός Εργασίας, «δεν αντανακλάται στα εποχικά προσαρμοσμένα αποτελέσματα διότι η εποχική διόρθωση απαιτεί ένα ικανό αριθμό "παρατηρήσεων" (μηνιαίων αποτελεσμάτων) για να διαγνώσει μεταβολή στην τάση εξέλιξης ενός μεγέθους».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τους επόμενους μήνες η ΕΛΣΤΑΤ θα ενσωματώσει τα νέα δεδομένα στην προσαρμογή της εποχικότητας και «θα έχουμε μια καλύτερα εικόνα» όσον αφορά τα ποσοστά της ανεργίας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top