Άκης: Ελευθερώστε τη Βίκυ, εγώ διαχειριζόμουν τα λεφτά - Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ!

Βίκυ: Δεν ήξερα τίποτα, ασχολιόμουν με τα οικιακά- Λαμπροπούλου: Του Άκη η Nobilis

Με την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη από τον Άκη Τσοχατζοπουλο άνοιξε ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών στη δίκη για τις χρυσές μίζες.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι υφίσταται πολιτική και δικαστική δίωξη ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών και ζήτησε από το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερη τη σύζυγό του, την οποία χαρακτήρισε «θύμα» της πολιτικής και δικαστικής δίωξης που υφίσταται ο ίδιος.
«Η δίωξη που υπέστη η γυναίκα μου και μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού είναι θλιβερή, παράνομη και καταχρηστική. Η φυλάκιση της που είναι προκαταβολή ποινής έχει τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινο επίπεδο. Κατέστρεψε μια οικογένεια και ο γιος μας τον εξόρισαν στο Ζέλι» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο πρώην υπουργός είπε ότι εκείνος είχε αναλάβει όλα τη διαχείριση των οικονομικών και απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο να αποφυλακίσει τη σύζυγο του, την οποία χαρακτήρισε «θύμα της υπόθεσης».
Παράλληλα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και όσους έχουν εργαστεί μαζί το��: «Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και τους χιλιάδες ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί. Με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάπου εκεί το ποτήρι ράγισε, έσπασαν τα πάντα. Έχουν όλοι ευθύνη. Οδηγήσαμε σε οικονομική χρεοκοπία τη χώρα και φορτωθήκαμε σκληρές, επώδυνες και εκδικητικές λύσεις των δανειστών μας. Έχω υποχρέωση να απευθυνθώ στον κόσμο αυτόν που αισθάνεται ότι τον έχω αδικήσει για όλα αυτά. Εγώ βέβαια χρεώνομαι το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί. Ζητώ να κατανοήσουν και να είναι ανοιχτοί με βάση τα χρόνια που δουλέψαμε μαζί και να δεχθούν τη συγγνώμη».
Λαμπροπούλου: Του Άκη η Nobilis
Στη συνέχεια, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε έχει πει όλη την αλήθεια και ότι δέχθηκε πιέσεις από συγκατηγορούμενους της.
«Ήρθα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Όχι να καταδίκασε άλλους κατηγορούμενους. Θλίβομαι και αγανακτώ για τα θέματα που τέθηκαν από τον Τσοχατζόπουλο. Τον διευκόλυνα για να κρυφτεί πίσω από την εταιρεία Nobilis, μέσω της οποίας αγοράστηκε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου» υποστήριξε η κα Λαμπροπούλου.
Καρατζάς: Ο Άκης πίσω από τη Norris που αγόρασε μετοχές του Ιανός
Τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατονόμασε, εξάλλου, ως τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας Norris που αγόρασε μετοχές του εκδοτικού οίκου ΙΑΝΟΣ, ο ιδιοκτήτης του Νίκος Καρατζάς.
«Σήμερα πια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Norris ήταν εταιρεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στα χαρτιά τυπικά ανήκε στον Νίκο Ζήγρα, αλλά δεν τον είχα δει ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ άλλος συνομιλητής μου ,ούτε Ελβετοί επενδυτές, ούτε άλλοι» ανέφερε ο κ. Καρατζάς.
«Έκανα έκανα εγκληματικά λάθη σε βάρος τους εαυτού μου, αλλά όχι ποινικά αδικήματα. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι συμμετείχα σε ύποπτη συναλλαγή. Ότι έπλενα, άπλωνα η σιδέρωνα βρώμικο χρήμα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ζήγρας: Στο γάμο του ενοχλήθηκα για τη χλιδή και με έδιωξαν!
«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε, εξάλλου, τον Άκη ��σοχατζόπουλο ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος προσκόμισε έγγραφα από τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία με περίπου πέντε εκατ. ευρώ, τα οποία όμως -όπως είπε- ότι δεν γνωρίζει από που προέρχονται τα χρήματα.
«Ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται εκτός τόπου. Γιατί δεν μιλάει. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έδωσε την εντολή στην Torcaso να μεταφερθούν στην Ελλάδα και να αγοραστούν τα ακίνητα. Η δίκη ξεκίνησε με έναν ένοχο και 17 αθώους και προφανώς τελειώνει με ένα αρχιλαμόγιο εμένα και άλλους 17 που δεν ήξεραν τίποτα. Ξέρω ότι με περιμένουν άλλες 4 δικές ως μάρτυρα και ζητώ από το δικαστήριο σας να με βοηθήσει να λυτρωθώ» ανάεφερε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού.
«Όπως αποδείχτηκε, ο μόνος που τον προστάτευε τόσο χρόνια και μάλιστα χωρίς ιδιο��έλεια ήμουν εγώ. Ο εχθρός του δεν είμαι εγώ αλλά ο ίδιος, αυτός που τα δημιούργησε. Όταν πριν από 14 χρόνια η νέα του οικογένεια γλεντούσε με τα αμαρτωλά χρήματα εγώ ήμουν στην κόλαση. Όταν είδα στο γάμο όλα αυτά τα χρυσά τα πέταξα κάτω και ήρθε ο αδελφός της Βίκυς και μου ζήτησε να φύγω. Στο σπίτι στην Ακρόπολη που τον κατέστρεψε δεν έχω πατήσει ούτε μια φορά» πρόσθεσε ο κ. Ζήγρας, ο οποίος -απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο- του ζήτησε να ομολογήσει και να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο.
Βίκυ: Λιθοβολήθηκα για κοινά αντικείμενα που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας
«Λιθοβολήθηκα για κοινά αντικείμενα που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας» ανέφερε, από την πλευρά, της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία υποστήριξε ότι φρόντιζε για τα οικιακά και δεν γνώριζε για την προέλευση των χρημάτων.
«Όταν η σύζυγος επιτελεί έναν ρόλο, επάγγελμα οικιακά, είναι απολύτως εξαρτημένη από το σύζυγο, ο οποίος παρέχει τα απαραίτητα. Δεν μπορεί να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων. Ας ρωτήσουμε οποιαδήποτε κυρία στο δικαστήριο να μας πει αν ρωτάει κάθε φορά το σύζυγο αν τα χρήματα προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα. Δεν μπορεί να αποδοθεί στη σύζυγο ευθύνη προέλευσης των χρημάτων. Στη δική μου περίπτωση δεν αποδείχτηκε απολύτως τίποτα, ούτε πρόκειται. Θεωρώ ότι θα πρέπει να με απαλλάξετε λόγω μεγάλης, σκληρής, βάναυσης τιμωρίας» υποστήριξε η κα Σταμάτη, η οποία έκανε λόγο και για επιβαρυμένη υγεία.
Η κα Σταμάτη αναφέρθηκε και στον γιο της, τονίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μητρική αγκαλιά και πως η απομάκρυνση από το παιδί της ενέχει κινδύνους τόσο για τον ίδια όσο και για το παιδί.
Σμπώκος: Θα αυτοκτονήσουν η γυναίκα και το παιδί μου
«Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Δεν έχω καμία σχέση με εταιρίες, δεν διαχειρίστηκα χρήματα για κανέναν. Είμαι δέκα μήνες προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό» ανέφερε, τέλος, ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.
Ο ίδιος, ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει ανθρώπινα και τόνισε πως αυτό που θέλει είνα�� να στηρίξει την οικογένειά του για να μην οδηγηθεί στην αυτοκτονία (!): «Η απόφαση του δικαστηρίου σας θα βαρύνει ανυπολόγιστα -αν είναι αρνητική- στο παιδί μου και στη γυναίκα μου. Ζητάω να με κρίνετε ανθρώπινα. Δεν θέλω τίποτα για εμένα. Η κόλαση είναι έξω από τη φυλακή, να μπορώ να τους στηρίξω να μην αυτοκτονήσουν. Η πραγματική καταδίκη θα είναι να μην μπορώ να τους στηρίξω».
Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top